Ταξιδεύοντας με τη λογοτεχνία και τη ζωγραφική

   Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του Γυμνασίου μας συναντήθηκαν διαδικτυακά με το συγγραφέα Κώστα Στοφόρο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια δράσης του σχολείου μας με τίτλο «Ταξιδεύοντας με τη λογοτεχνία και τη ζωγραφική»,   με βασικό σκοπό την  καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας. Υπεύθυνες καθηγήτριες για τη δράση αυτή είναι η Μητσακάκη Μαρία, η Ζαχοπούλου Μαριάννα, η Μπαγορδάκη Ευρύκλεια, η Μπαΐλα Δήμητρα και η Δούκα Νίκη. Οι μαθητές που συμμετείχαν στη δράση διάβασαν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς βιβλία του Κώστα Στοφόρου, βιβλία που απευθύνονται κυρίως σε παιδιά και εφήβους. Την εμπειρία τους αυτή τη συμπλήρωσαν φιλοτεχνώντας έργα ζωγραφικής εμπνευσμένα από τις υποθέσεις των βιβλίων που διάβασαν. Με τα έργα αυτά θα δημιουργηθεί μια αφίσα που θα πάρει και ψηφιακή μορφή και θα αποσταλεί στο συγγραφέα.

   Ο Κώστας Στοφόρος με προθυμία και χαρά απάντησε σε ερωτήσεις που του υπέβαλαν οι μαθητές μας. Οι μικροί δημοσιογράφοι ήθελαν να μάθουν για τις πηγές έμπνευσής του, τη ζωή του, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στη συγγραφή και την έκδοση βιβλίων,  ακόμα και για το τι πρέπει να κάνουν οι γονείς  για να αγαπήσουν τα παιδιά τους τα βιβλία. Με παρότρυνση του ίδιου του συγγραφέα εξέφρασαν και τη γνώμη τους για το βιβλίο που διάβασε ο καθένας.

   Στο τέλος οι μαθητές εκδήλωσαν τον ενθουσιασμό τους για τη συγκεκριμένη εμπειρία και ευχήθηκαν να επαναληφθεί, την επόμενη φορά από κοντά. Από την πλευρά του ο συγγραφέας δήλωσε ευτυχής για τη συνάντηση, προέτρεψε τους μαθητές να γράφουν   ιστορίες  και, αν επιθυμούν,  να του τις στέλνουν, για να τους συμβουλεύει.

   Η συνάντηση κρίθηκε ιδιαίτερα εποικοδομητική, μιας και δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές μας να γνωρίσουν, έστω και διαδικτυακά, ένα συγγραφέα, αφού πρώτα απόλαυσαν το συγγραφικό του έργο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο