Δράση φιλαναγνωσίας

Δράση φιλαναγνωσίας

Την Τετάρτη 24/4/2024 υλοποιήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Σητείας δράση που αφορά στη φιλαναγνωσία. Στη δράση συμμετείχαν 14 μαθητές της A’ Γυμνασίου και οι εκπαιδευτικοί (φιλόλογοι) Μαριάνα Ζαχοπούλου, Γιωρένια Πολυχρονοπούλου-Δρετάκη, Μαρία Μητσακάκη και Χρύσα Μαυρακάκη.

Κατά τη διάρκεια του έτους οι μαθητές κλήθηκαν να διαβάσουν βιβλία της συγγραφέως Ελένης Τασοπούλου, «Το λουζεράκι» και « Αυτό που κρύβεται στα δέντρα» και με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών να συνθέσουν εργασίες δημιουργικής γραφής. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας γραφής των εργασιών πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση των μαθητών και των εκπαιδευτικών με τη συγγραφέα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης οι μαθητές τής απηύθυναν ερωτήσεις και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί της και να πληροφορηθούν  για πολλές από τις πτυχές της ζωής ενός συγγραφέα.

Δόθηκε έτσι η ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν από κοντά μια γνωστή συγγραφέα, να δουν πώς σκέφτεται και πώς ενεργεί, από πού εμπνέεται και πώς κινητοποιείται. Παράλληλα εντάχθηκαν και οι ίδιοι σε μία κοινότητα αναγνωστών και καλλιέργησαν το ομαδικό πνεύμα και τη συνεργατικότητα, απαραίτητα στοιχεία για την ανάπτυξη του σεβασμού και της ευγένειας που έχουν ανάγκη σήμερα οι νέοι. Τέλος, ευελπιστούμε ότι καταφέραμε να πετύχουμε η λογοτεχνία ως ιδιαίτερη μορφή τέχνης να μιλήσει στις ψυχές των παιδιών προσφέροντάς τους νέες διεξόδους.

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Ελένη Τασοπούλου για την τιμή που μας έκανε να συνεργαστεί μαζί μας στη δράση της «Δημιουργικής Φιλαναγνωσίας», τους μικρούς μας «φιλαναγνώστες» για τη συμμετοχή και την άψογη συνεργασία τους και ευελπιστούμε ότι μελλοντικά η λογοτεχνία θα αποτελέσει ακόμη μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης και ψυχαγωγίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις