Το 2ο Γυμνάσιο Σητείας στην Ιταλία

Το 2ο Γυμνάσιο Σητείας στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος με θέμα τον ελληνορωμαϊκό πολιτισμό πραγματοποίησε 4ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία ( Ρώμη, Νάπολη, Πομπηία) με τη συμμετοχή 46 παιδιών από τη Β΄και Γ΄τάξη το Μάρτιο του 2023.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αξιοθέατα της Ρώμης (Κολοσσαίο, Πάνθεον ,ρωμαϊκή αγορά, Βατικανό, ναό Αγ. Πέτρου) καθώς και τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας. Εμπλούτισαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους ενώ παράλληλα τους δόθηκε η ευκαιρία να περάσουν λίγες μέρες ξεγνοιασιάς, διασκέδασης και ψυχικής τόνωσης. Η χαρά, ο ενθουσιασμός και η ικανοποίησή τους ήταν έκδηλη.

Ταυτόχρονα εργάστηκαν σε ομάδες για την εκπόνηση εργασιών σχετικά με το θέμα του πολιτιστικού προγράμματος οι οποίες εκτυπώθηκαν σε μορφή εγχειριδίου. Πρόκειται για μια αξιέπαινη προσπάθεια των παιδιών που, παρά το βαρύ σχολικό τους πρόγραμμα, ανέλαβαν να υλοποιήσουν.

Οι γνώσεις που αποκόμισαν, οι εμπειρίες που έζησαν, οι δεσμοί που ανέπτυξαν ήταν τα οφέλη των παιδιών από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα , η οποία θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη τους. Υπεύθυνες καθηγήτριες για το  πολιτιστικό  πρόγραμμα : Μαζωνάκη Ανθή και Παπαδάκη Πόπη.

Σχετικές δημοσιεύσεις